RecordingRoom presenteert  Welkom Wat Locatie Contact Opname! De Mix Masteren Achteraf Apparatuur Hardware Software Mics & Instr Verder Doorlooptijd Links C-Console

De locatie. 

RecordingRoom is gelegen in Schoonrewoerd tussen de A2 en Leerdam. 
Grofweg tussen Utrecht, Gorinchem en 
's Hertogenbosch. 
 
De accommodatie is in 2003 voltooid.
Kijk hier voor meer informatie over de bouw
en totstandkoming van de studio.

 
De ruimtes:

Jammerlijk genoeg geen Wisseloord of NOB qua afmetingen. Een gezelschap dat met 3 blazers, drums, bas, 2 gitaristen, enkele keyboards, een aantal vocalisten, violisten, cellisten en percussionisten alles in één keer tegelijkertijd wil opnemen, komt wellicht enigszins krap te zitten qua ruimte...

De opnameruimte bedraagt zo'n 24 vierkante meter en de regiekamer ruim 12 vierkante meter. Edoch een totaal zwevende non-symetrische constructie en daardoor betrekkelijk diffuse akoestiek. 

Bij een veelheid aan zwaar versterkte klanken (bas- en gitaarversterkers die flink blazen) ontstaan er echter soms wat meer ondertonen in de omgevingsruimte dan wenselijk. In een open veld kunnen die trillingen in de lucht vrij gaan. In een gemiddelde keuken of huiskamer wordt veel gereflecteerd en trilt veel mee. In de studio zijn muren, vloeren en plafonds zwevend en in staat trillingen te absorberen. 
Edoch een zucht naar meer kubieke meters open ruimte en lucht zal altijd blijven... 

Talloze meters zware
velours gordijnen maken het mogelijk te spelen met demping en akoestiek.


De "
Room" van RecordingRoom betreft niet alleen de fysieke ruimte maar vooral ook de ruimte in de vrijheid van mogelijkheden en denken.

 

 

  Design © RecordingRoom @ 2007