RecordingRoom presenteert  Welkom Wat Locatie Contact Opname! De Mix Masteren Achteraf Apparatuur Hardware Software Mics & Instr Verder Doorlooptijd Links C-Console

Doorlooptijd

De doorlooptijd van een productie hangt natuurlijk af van allerlei dingen zoals hoeveelheid, complexiteit en wat al niet meer. Als alle apparatuur klaarstaat kan een song van een paar minuten met een enkel zangspoor in een uur tijd al uiterst acceptabel op CD staan.
Voor een artiestengezel- schap of band is een uur van opname tot CD bijzonder kort. Het kan natuurlijk wel. Maar voor bewerking, kleuring, mixage en pre-mastering is er erg weinig tijd. Zeker als de sporen ieder afzonderlijk worden opgenomen... 

Dat is ook zo iets. Wat is wijsheid bij opname? 
De technisch akoestische voorkeur gaat uit naar opname per instrument. Los van elkaar opgenomen. Geen overspraak, makkelijk prikken, dubben en bewerken, zuiver te kleuren etc. 
De groove kiest echter zondermeer voor de feel van het samenspel, de spelingen van de akoestiek, de drive,  live etc.

Van groot belang bij de doorlooptijd is vooral de voorbereiding. Als bekend is wat moet worden opgenomen en men kan het (vrijwel) vlekkeloos spelen of zingen dan werkt het efficiŽnt.

Als nog niet helemaal duidelijk is hoe het 1 en ander moet worden ingevuld blijkt dat vaak vele uren aan pogingen en probeersels in beslag te nemen. Tijd welke beter aan oefenen of voorbereiding had kunnen worden besteed.

 

   

  Design © RecordingRoom @ 2007