RecordingRoom presenteert  Welkom Wat Locatie Contact Opname! De Mix Masteren Achteraf Apparatuur Hardware Software Mics & Instr Verder Doorlooptijd Links C-Console

De mix

Alles in mogelijk met al die knopjes en computertoestanden tegenwoordig. Tjaja. De uitspraak is ons niet onbekend. Het is ook bijna zo. Het was werkelijk een genoegen de ontwikkeling, de toenemende mogelijkheden en kwaliteiten te volgen de afgelopen twintig jaar. 
Uiteindelijk minder fysieke knoppen en apparatuur en meer virtuele knopjes, schuifjes, meters en dingetjes zogezegd. Er kan inderdaad veel tegenwoordig. De computers en de mogelijkheden zijn prachtig. De vrijheid en flexibiliteit waar ik twintig jaar geleden van droomde worden geboden door de hedendaagse technologie. Maar nooit alles. Bijvoorbeeld het neerzetten van een "simpele" zangpartij. Da's toch niks voor 'n computertje... Blijft mensenwerk.


In de mix wordt naar iedere stem, ieder instrument, ieder spoor gekeken (geluisterd eigenlijk). Waar nodig worden in het belang van het geheel dingetjes veranderd, verminderd, benadrukt, verzacht, verhard, samengeperst, breed gemaakt, uitgedund, toegevoegd of wat dan ook. 
             
Bij RecordingRoom zijn daar geen vaste regels voor. Soms is alleen een kleine aanpassing in volume genoeg. Soms heeft een spoor een noise gate, uitgebreide equalizing, multibandcompressing, toonzuiveringsinstallatie, galm, echo en van alles en nog wat. 
We horen altijd graag diverse gedachtes aangaande het geluid.

 

   

  Design RecordingRoom @ 2007